Закриват една паралелка за осмокласници в Кюстендил заради липса на ученици

17:35, 02 авг 18 25 622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради недостатъчен брой класирани ученици е преустановен приемът в една паралелка за обучение в осми клас. Това съобщиха пред ''Фокус'' от Регионално управление на образованието – Кюстендил. Става въпрос за паралелката „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ в Професионална гимназия по туризъм „Никола Йонков Вапцаров“ – Кюстендил.

84 са свободните места след приключилия трети етап на класиране за прием в осми клас. Най – много свободни места за прием на ученици – по 11, има в Професионална гимназия – Бобов дол и Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. По осем места има в Средно училище „Христо Ботев” – Бобов дол и в Професионална гимназия „Христо Ботев” – Дупница.

Информация за свободните места в паралелките на училищата от област Кюстендил може да се получи в училищата-гнезда „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и „Христаки Павлович” – Дупница.

За свободните места след трети етап на класиране могат да кандидатстват ученици, отговарящи на изискванията за участие в приема. Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и необходимите документи. Приемането на ученици след трети етап на класиране за свободни места се осъществява от директора на съответното приемащо училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама