Народни представители от ПП ГЕРБ почетоха героите от Илинденско-Преображенското въстание

16:35, 06 авг 18 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание. Те положиха венци и се преклониха пред славата на героите по случай 115-годишна от въстанието.

Гости на събитията в Банско и м. Предела бяха евродепутатът Андрей Новаков, кметове и общински съветници от ПП ГЕРБ. Участие в събитията взе и Председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева. „Всяка година тук идват потомци на илинденци, за да заяввят, че България е единна и никой не може да сее разкол. Преди 115 години хиляди българи тръгват на кървава жътва, рамо до рамо по стъпките на Левски, за да помогнат на всички страдащи в тъмната империя на Султана. С това велико дело Илинден се превръща в учебник на жертвата и героизма.“, каза по време на речта си Цвета Караянчева.

„Саможертвата на героите от преди 115 години трябва да бъде гордост за всеки българин. Илинденци и преображенци показаха на света своя стремеж за свобода, обединение и достойснство. Да помним героите и да се осланяме на техния дух, непримиримост и желание за свобода. Дълбок поклон пред тях!“, каза по време на събитията Даниела Савеклиева, областен координатор на ПП ГЕРБ

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама