В Кюстендил изграждат „Център за работа с деца на улицата“

18:10, 16 авг 18 25 883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дейностите по проект "Изграждане на център за работа с деца на улицата" бяха представени в Кюстендил. Проектът е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж". Целта му е да осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура, допринасяща за институционалната закрила и защита на деца от улицата, каза ръководителят на проекта Илиян Фусков.

Той посочи, че капацитетът на бъдещото социално заведение ще бъде за 30 деца, на възраст от 7 до 18 години. Самият комплекс ще бъде изграден на площ от 3 дка, а сградата ще има 800 кв.м. площ. Предвижда се в нея в бъдеще да бъдат заети и 15 души персонал, съобщи БТА, цитирана от БНР.

Проектът трябва да приключи до 15 месеца, уточни Фусков.

Проектът предвижда да подобри социалната инфраструктура в Община Кюстендил чрез изграждане на Център за работа с деца на улицата, които ще предотврати ранното отпадане от училищната система, неглижирането на здравето и социалната изолация на деца и младежи в риск от трайно или частично попадане на улицата. Ще бъде изградена сигурна и стабилна семейна среда, ще се укрепват взаимоотношенията между децата и родителите им и ще се стимулира личностното, физическо и душевно развитие на децата, съобразно възрастта и интересите им.

След изграждането на инфраструктурата, общината в Кюстендил ще кандидатства за финансиране за започване на предоставянето на услугата, а на по-късен етап ще бъде търсен вариант за превръщането й в делегирана от държавата дейност, каза заместник-кметът Радмила Рангелова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама