Бум на новото строителство и високи цени на имотите в Благоевград

11:00, 18 авг 18 25 943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бум на строителството и на високи цени на имотите в Благоевград. Най-голямо е предлагането на жилища ново строителство, като цената започва от 500 евро на квадратен метър.

"Гледам, че доста нови къщи се строят, нови кооперации. Мисля, че все повече хора искат да живеят в големия град, не в малките населени места, тъй като икономиката е по голяма, има предлагане на работа. И затова цените са толкова високи", коментира Радослав Коцев, жител на града, пред БНТ.

"Много са високи цените, може би, никой не иска да ги сваля. И заради това те се колебаят и трудно се взимат апартаменти, защото има търсене, затова са и високи цените, но тези пък които търсят, искат да купуват на по-ниски цени. Новото строителство всички продават над 500 евро на квадрат и така се разминават помежду си. Ако не свалят малко от цената, не се получава сделка", отбелязва брокерът Павлина Чукарска.

В Благоевград се търсят малки апартаменти до 40 000 евро, а такива почти няма на пазара. В повечето случаи те се търсят с цел да бъдат отдавани под наем. Плащането им става предимно с кредит, а не с налични средства.

"Като цяло е по-добре да имаш собствено жилище, защото инвестираш пари в нещо твое, а не да живееш под наем. Тъй като мисля, че едно покриване на вноска по кредит дори за собствено жилище е много по добре, отколкото да даваш пари за нещо, което не е твое", смята Коцев.

Според брокерите цените на жилищата в Благоевград ще тръгнат постепенно надолу през есента. За целта обаче и продавачи и купувачи трябва да отстъпят в своите искания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама