Хазяин с условна присъда заради заплаха за убийство

22:34, 09 окт 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
49-годишен мъж от Якоруда бе осъден на една година условно заради заплаха за убийство на свой наемател. Решението взе съдебен състав на Окръжен съд - Благоевград.

Емил е дал под наем етаж от своя дом на строителна фирма. В нея се настанил техническия ръководител на неин проект, който се казвал Филип. Обаче собствениците на фирмата се оказали некоректи и не плащали месечния наем на хазяина си. Няколко месеца дълговете им към Емил се трупали и той започнал да търси сметка от служителя й Филип.

На 19 май 2013 година наемодателят пак отишъл при квартиранта и след като не получил наема извадил нож и го заплашил с убийство. Заканил се, че ще иде в дома му и ще му пререже гърлото докато спи. Наемателят се уплашил и напуснал квартирата си. Обадил се на телефон 112 и съобщил за случилото се.

Заради това е заведено дело срещу собственика на жилището. Районният съд в Разлог е наложил 2-годишна условна присъда на Емил. Магистратите от Благоевград обаче решиха да намалят наказанието наполовина. То е с 4 години изпитателен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама