Син на бивш посланик осъден на 5 години затвор заради стрелба срещу две момичета

20:15, 13 фев 16 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
41-годишният Никола Манчев бе осъден на 5 години затвор за стрелба срещу две момичета. Той сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд - Сандански. Криминалното деяние се разигра на 18 септември 2014 година малко преди 18 часа. На пътя за петричкото село Катунци той спира лек автомобил "Опел Астра". Принудил пътничките в нея да слязат, но те отказали и той насочил пистолет към тях. След това стрелял по стъклото и уцелил водачката - 20-годишната Лиляна Савова.

Мъжът е използвал рейнджърски дрехи, за да не бъде разпознат. След инцидента той бе издирван в продължение на два дни в гората около селото. В търсенето се включи и хеликоптер. В крайна сметка бе открит на автобусна спирка докато чака да го приберат в София. 20-годишната девойка пък имаше огнестрелни рани в областта на гръдната кост и шията.

Обвиняемият е син на бивш посланик. Наказанието си той ще изтърпи в затворническо общежитие от отворен тип при първоначален общ режим. Шофьорската му книжка е отнета за период от 7 години, а половината му имущество ще бъде конфискувано. Съдът определи, че Манчев трябва да заплати и 420 лева заради нанесените щети на автомобила и 20 000 лева за нанесени нематериални щети на водачката на возилото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама