Първи международен фестивал на театрите започва в Благоевград

08:32, 24 апр 16 / Култура 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият международен фестивал на общинските театри ще бъде открит днес в Благоевград. Началото е в 17 часа, а два часа по-късно Общински драматичен театър Димитровград ще представи изложбата с портрети „Децата на Мелпомена“. В 20.30 пък ще се играе постановката „Морското дъно“ на открито. Мястото е площад „Гоце Делчев“.

Програмата продължава утре в 9.30 часа с Общински театър „Тудор Виану“- Румъния съвместно с ДКТ- Силистра, които ще представят „Юнакът Келчо, принцесата и змеят“. В 19 часа пък е ред на театър „Кредо“ и представлението „Каквото прави дядо, го прави най-добре“.

Цели четири представления очакват жителите и гостите на Благоевград в третия фестивален ден. В 10 часа Общинският куклен театър „Патилан“ – Монтана играе „Приказка от грешки“. Час по-късно в Младежкия дом играят  Общински театър и Център за култура- град Щип с постановката „Ян Бибиян“. В 15.30 часа пък е ред на домакините с „Рибарят и златната рибка“. Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ ще представи филм-портрет на своя патрон от 18.30 часа.

За финал в сряда ще има две постановки едновременно. В 16 часа Столичен куклен театър ще убедят публиката в Драматичен театър „Никола Вапцаров“, че „Някои го могат, други не“, а в Младежкия дом Общинският театър „Възраждане“ представя „Синбад и съкровището на седемте кралства“.

Официалното закриване е на 27 април от 19.30 часа в Младежкия дом. Тогава ще се връчи и приза „Любимец 13“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама