Наши и чужди учени обсъждат последици от дигитализацията

14:55, 03 окт 16 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професори, доценти, асистенти и докторанти от български и чужди университети в Европа дискутираха социалните последици от дигитализацията в глобализирания свят. 

В рамките на две пленарни заседания и 8-те паралелни научни сесии бяха представени селектираните доклади на водещи учени от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Кл. Охридски, Нов български университет, УНСС, както и от Института за изследване на обществото и знанията към БАН. 

На конференцията присъстваха и водещи учени от Полша, Румъния, Албания, Република Македония и Люксембург. Задочно бяха представени и докладите на представители от Филипините, Аржентина и Кения, които ще бъдат включения в предвидения сборник.

Предвидени са награди за най-добър доклад в отделните научни сесии. Те ще бъдат определени  след приключване на работата на създаденото за тази цел жури в следващите дни.

Конференцията се осъществи под егидата на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Борислав Юруков и е част от инициативите във връзка с честването на 40-годишнината от създаването на университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама