Започна кампанията за студентски стипендии

12:05, 23 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приемат документи за стипендии в Югозападния университет в Благоевград.

Студентите могат да подават формуляри за кандидатстване от 28 ноември до 15 януари 2017 година.

Класирането ще бъде обявено на 8 февруари. 

За „стипендия за успех“ могат да кандидатстват само студенти, обучаващи се по специалности от приоритетните професионални направления, които са положили успешно всички изпити по учебен план.

Кандидатите за стипендия за успех подават попълнен онлайн формуляр и уверение, заверено от учебен отдел, със среден успех от предходните два семестъра не по-нисък от добър 4.00. 

През зимния семестър на учебната не могат да кандидатстват за стипендия за успех всички първокурсници в бакалавърска и магистърска степен и студентите от неприоритетните професионални направления.   За „стипендия за специални постижения“ могат да кандидатстват студенти, обучаващи се по специалности от всички професионални направления, които имат разработки или са участвали в дейности в областта на науката, инженерно-техническите дейности, педагогическите науки, иновациите и предприемачеството, изкуството, културата и спорта, които са положили успешно всички изпити по учебен план и средният им успех от предходния семестър е не по-нисък от добър 4.00.

Кандидатстващите за специални стипендии подават формуляр, уверение за успех от предходния един семестър не по-нисък от добър 4.00, служебна бележка, издадена от ЮЗУ „Неофит Рилски”, удостоверяваща участието им в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности, придружена с реализирания проект.

Студент може да получи до три специални стипендии, ако има съответния брой участия в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности в областта, в която се обучава.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама