"Басейнова дирекция" дебне за нарушители с дрон

16:03, 21 дек 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на околната среда и водите отпусна пари за дрон и софтуер на "Басейнова дирекция" - Благоевград.

Безпилотният летателен апарат с мултиспектрална камера ще се използва в критични ситуации за по-бързото установяване размерите на наводнения и бедствия, за заснемане на негативните последици от наводненията и за по-лесното установяване на речна проводимост в недостъпните райони. С дрон ще се оглеждат и незаконно изградените обекти, в които собствениците не желаят да допуснат служителите на Басейновата дирекция.

От дирекцията отчетоха реализирани проверки на територията на Благоевградска област.

За последния месец те са 115. В рамките на констативните протоколи са направени 24 предписания за отстраняване на допуснати пропуски, несъответствия или нарушения на разпоредбите на Закона за водите, 8 са съставените актове за установяване на административни нарушения.

Наложените индивидуални санкции са в размер от 500 до 3000 лева.

Приключена успешно работата по Плана за управление на риска от наводнения и Плана за управление на речните басейни. Тези две разработки за Западнобеломорския район са били разгледани вече от висшите експертни екологични съвети. Предстои в близките дни заедно с плановете на останалите три района за басейново управление в страната да бъдат приети от Министерския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама