Бивш кмет с присъда от върховните магистрати

18:05, 27 дек 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Кюстендил постигна осъдителна присъда срещу Атанас Янев, бивш кмет на община Дупница, за извършено от него престъпление, съобщиха от Главна прокуратура. 

Янев е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице - кмет на Община Дупница, заемащ отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения. 

В нарушение на Закона за обществените поръчки и с цел да набави имотна облага за фирма "Тоби" ООД, със седалище в гр. София, през 2008 година Янев сключил анекс към договор за малка обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за нуждите на домашния социален патронаж и диетичното столово хранене към Община Дупница. 

По този начин цената на продуктите била увеличена с 4 193,32 лв. в сравнение с първоначалния договор и оферта. Въпросната сума била платена от общинския бюджет. Янев беше оправдан на първа инстанция от Кюстендилския окръжен съд, но след подаден протест срещу постановената присъда Софийският апелативен съд го осъди на две години "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. 

С решение на Върховния касационен съд осъдителната присъда е оставена в сила, като е изменен размерът на наложеното наказание – една година "лишаване от свобода".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама