Градоначалник санкционира петричка фирма

17:37, 07 яну 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След анализ на реакцията на фирмите изпълнители по зимното  поддържане в община Петрич кметът Димитър Бръчков излезе с решение за санкциониране на една от фирмите - „Живел Енерджи” ООД. 

Тя спечели поръчката за поддържане на общинска пътна мрежа в Подгорски и Марикостински райони, както и за поддържането на уличната мрежа в град Петрич, които са на обща стойност 120 000 лева.

Решението на кмета за финансовата санкция е тя да бъде в размер на 10 процента от общата сума за двете позиции, спечелени от фирмата. Мотивите на градоначалника за налагането на санкции са свързани със сигнали на гражданите за непочистени и неопесъчени улици, както и за недобрата организация на фирмата за работата в първите часове на снеговалежа.

Междувременно от Оперативния щаб на община Петрич информираха, че само за изминалата нощ са били направени 130 курса за извозване на снегът от центъра на града, главните улици и кръстовища. Това прави около 2 600 кубика сняг изнесени от града. Такъв вид извозване в Петрич се случва за първи път.

Успоредно с това допълнително привлечена техника заедно с тази на фирмата изпълнител „Живел Енерджи” ООД са продължили да опесъчават с пясък, сол и луга заледените улици в града и четвъртокласна пътна мрежа през цялата нощ и първите часове на деня.

Припомняме, че на обявената от Община Петрич обществена поръчка за избор на изпълнители по зимното поддържане само две фирми проявиха интерес – „Живел Енерджи” ООД и „Растер-юг” ООД, които поеха позициите по поръчката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама