Вътрешният министър Бъчварова инспектира ГКПП-Кулата

17:50, 18 яну 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер ще стане ясно дали гръцките фермери ще излязат с тракторите на границата, обяви в Благоевград днес министър Румяана Бъчварова.

"Надявам се този път да не е тежко положението за пътуващите в южната ни съседка превозвачи и туристи. Още преди месеци сме обсъждали в вътрешния министър на Гърция да не се повтаря блокадата от предишните години", каза Бъчварова.

Бъчварова и директорите на Главните дирекции "Гранична полиция" и "Национална полиция" - главните комисари Светлан Кичиков и Христо Терзийски, са извършили оглед на трасето и са небялазали планове за организация на движението и преминаването през българо-гръцкия пункт.

"Целта е да се предприемат всички възможни превантивни действия в рамките на правомощията на българските гранични власти. МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия", посочи тя.

Вътрешният министър е проверила работата на пункта и по линия на противодействие на контрабандата, нелегалната миграция и трафика на хора и наркотици. 

Средно около 1300 камиона преминават и се проверяват на денонощие от служителите на ГКПП-Кулата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама