Определиха местата за лепене на предизборни плакати

09:47, 03 мар 17 25 342 Шрифт:
Автор:

Политическите партии ще могат да използват афишниците пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и пред зала „22 септември“; парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, подпорната стена на ул. “Шар планина“ до сградата на ОДБХ. 

Другите обекти са подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул. „Григор Пърличев“ зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. „Струмско“; подпорните колони на мостовете.

С издадената Заповед се забранява и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден. В заповедите са вписани и определени забрани, свързани с провеждането на изборите. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите, публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания, използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението.

Също е забранено използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, използването на агитационни материали, които накърняват честта и доброто име на кандидатите, използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на Република България и/или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Сред забраните са още използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, провеждането на предизборна агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации, предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден, предизборна агитация от служители на вероизповеданията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама