Магаре "засрами" конете в Симитлийско

07:42, 05 мар 17 25 487 Шрифт:
Автор:

Атракция на състезаниятаза Тодоровден в село Крупник беше Марио Димитров от Черниче, който участва с най-бързото магаре в общината.  Магарето Барут успя без затруднение да изтегли трактор и шейна с товар - близо 8 тона. Стопанинънт му Марио Димитров получи и съответно награда.

Хубавото време доведе стотици  жители и приятели на община Симитли  и тази година в местността „Беглико” край Курпник за зрелището с конски сили.  9-годишен бе най-малкият участник. Специална награда взеха семейство Попови от Симитли- дядо и внуци. Десетки конe и техните стопани взеха участие в традиционните конни надбягвания, организирани от община Симитли.  Преди състезанията отец Величко и отец Бисер отслужиха света литургия, благословиха стопаните на чифтокопитните,  захраниха животните.  

За ритуала по благославяне на животните и стопаните, а после и публиката за надбягванията бяха кметът Апостол Апостолов, председателят на ОбС Симитли Владимир Христов, кметовете на селата, от които са най-многобройните участници в кушиите - Полена, Крупник и Черниче, много гости. В надбягванията победи Стойчо Методиев. След него останаха Мариан Стойнев и Крум Руменов с расовите си бегачи.  В състезанието по теглене на товар победи конят на Петър Траянов, който изтегли каруца с 600 килограма товар. 

Втори остана Божидар Христов, а трети най-малкият участник - 9-годишният Георги Попов.  Общо 500 килограма фураж и жито награден фонд си разделиха участниците от леката категория. 

В тежката категория конят на Стоян Стоянов-Берко от Симитли  грабна приза за теглене на товар. След него се наредиха Любен Илиев и Борислав Борисов и двамата от село Полена. 

Над 700 килограма фураж и жито получиха конете в тази категория като награда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама