Събират пари за лечение на бебе в Китай

15:34, 05 мар 17 25 351 Шрифт:
Автор:

Над 1170 лева само за няколко часа са събрани за лечението на малката Криси.

Сладкиши, баници, приготвени от младежите с много желание, са част от стоките на базара, разположен при кооперативния пазар в Симитли.

Децата продават и свои плюшени играчки и дрехи.

Инициативата е изцяло на гимназистите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града.

Семейството на Криси събира пари за лечение в Китай.

Нужни са 30 000 лева.

Освен парите от базара, в повечето търговски обекти в Симитли също има кутии за дарения, от които учениците са отчели вече 1076 лева, както и 100 лева от други дарители.

Средствата, които ученици и съпричастни граждани събраха на базара ще бъдат преведени по банковата на малкия Криси от Благоевград, от чиято съдба всички бяха докоснати. Бебе Криси има атрофия на мозъка, която довежда до детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – тежка степен, а 6 месеца по-късно детето развива и епилепсия.

Състоянието на детето налага провеждане на непрекъсната рехабилитация. След проучване на възможностите за интензивна рехабилитация, родителите стигат до информация за Болница за детско здраве, Фуошан, Китай, изпращат запитване и получават покана за прием на детето в отделението по педиатрична неврологична рехабилитация за 1 година. 4-месечен курс на лечение струва 85 000 юана, което се равнява на около 22 500 лв. Заедно с разходите за самолетни билети и квартира, сумата нараства до около 30 000 лева за 1 курс терапия.

Мотото на благотворителната инициатива на гимназистите в Симитли е „Да дадем шанс на малкия Криси да има детство“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама