Дете загина в Благоевград, изоставена постройка рухна отгоре му

14:35, 12 мар 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12-годишно момче загина, друго 15-годишно е леко ранено, след като плоча на изоставена вила рухна върху група момчета от квартал „Струмско”, предаде кореспондентът на БГНЕС от Благоевград.

Инцидентът е станал към 13.45 часа на билото над новите гробища край кв. „Струмско”.

Четири деца, всички непълнолетни, си играели в изоставена и полуразрушена двуетажна вила. На нивото на билото има един етаж, а на стръмния склон - приземен, който гледа към гробищата и кв. „Струмско”.

По неофициална информация, децата вадели тухли от стената, когато плочата рухнала върху две от децата. 12-годишното е починало на път към болницата. То е стояло на самия ръб под рухналата плоча.

Второто дете е ударено по главата, най-вероятно от тухла. То е с разкъсно-контузна рана на главата, направени са му няколко шева. Ще бъде настанено в отделението по хирургия.

Останалите две деца са били извън обсега на рухналата плоча. Непотвърдено все още, едно от оцелелите и незасегнати от рухналата плоча деца е братче на загиналото.

На местопроизшествието е извършен оглед от следователи от Второ РУП-Благоевград. Разпитват се свидетели на трагичния инцидент. Уведомена е прокуратурата. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама