Студенти от Югозападния университет помагат на деца в неравностойно положение

17:39, 15 мар 17 25 376 Шрифт:
Автор:

Десетки студенти и преподаватели се информираха за възможностите, които предоставя проектът. 

"Основната идея на проекта е да свързва хората. Да свърже децата, които имат най-големи потребности  от човешка подкрепа със студентите, които са най-естественият помощник на децата", каза Амос Кармели. 

"Целта ни е да създадем едно по-добро бъдещо поколение, да накараме децата да вярват в себе си. Всяко дете в света има нужда от приятел, а чрез „Перах“ децата могат да намерят истински приятел, на който могат да имат доверие, да обичат и имат за свой пример", изтъкна президентът на "Перах Интернешънъл".

Амос Кармели подчерта, че студентите са най-голямата сила за социалната промяна и са бъдещите лидери на всяка една страна. Именно затова менторите по програмата са студенти, които помагат на децата да разгърнат своя потенциал. Те ги напътстват, помагат им да развият различни умения  и им дават визия за бъдещето. 

Проектът стартира преди 40 години в Научния институт "Вайцман" в Израел. 

Той се реализира успешно в над 25 страни. 

Всяка година в него се включват 25 000 студенти, които помагат на деца в неравностойно положение. До момента в програмата са се включили 617 000 студенти от Израел, а над 1 милион деца са имали полза и подкрепа. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама