Благоевградска измамница отново на съд

07:45, 17 мар 17 25 400 Шрифт:
Автор:

22-годишната Спасова продала за 1000 лева автомобила си "Пежо".

Взела парите от К. Габерска, която нейна съученичка. 

Двете, придружавани от двама приятели, отишли в Община Благоевград, обаче се оказало, че колата не е регистрирана в масивите.

Спасова заявила на служителката, че изгубила документа за собственост, поради което четиримата тръгнали до "Пътна полиция"-Благоевград.

На място Спасова попълнила молба за издаване на дубликат на документа, а Габерска й дала пари за заплащане на таксата.

Пред сградата на КАТ двете жени се разбрали за окончателната цена на автомобила. Габерска предала на Спасова сума в размер на 900 ева и получила от нея ключа от колата.

Спасова обаче не предприела необходимите действия за прехвърляне на собствеността на лекия автомобил на името на Габерска. Вместо това тя присвоила получената парична сума.

Междувременно Габерска откарала автомобила в сервиз, където той бил ремонтиран и го оборудвала с два броя радиоапарати и флашки.

По време на една от срещите им за уреждане на документите за прехвърляне, двете се срещнали в благоевградско кафене.

Габерска пристигнала с "Пежо"-то. Спасова няколко пъти излизала извън заведението и не се върнала обратно. Когато Габерска решила да се прибире, установила, че колата, паркирана отвън, е изчезнала.

Опитите на Габерска да се свърже със Спасова по телефона останали неуспешни и тя подала жалба до полицията. След случилото обвиняемата продължила да не отговаря на позвъняванията, като само й изпратила текстово съобщение да не се опитва да отключи колата, тъй като ключалката била сменена и ако го направи „ще я приберат в полицията“.

Лекият автомобил продължил да се води на името на Спасова, поради което тя се разпореждала с него по свое усмотрение – оставила го в заложна къща, след което колата била откупена от баща й, който на свой ред с пълномощно го продал на сестра й, за което бил съставен договор. Спасова не уведомила Габерска нито за новата сделка с автомобила, нито й върнала получената парична сума.

От свидетелството за съдимост на обвиняемата е видно, че същата вече е осъждана за извършено от нея присвояване с влязла в сила присъда през 2015 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама