Обновяват Неврокопската професионална гимназия

07:50, 15 юни 17 25 724 Шрифт:
Автор:

Директорът на гНеврокопската гимназия Мария Георгиева обясни, че основните дейности по проекта са мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителни, ВиК и електро-инсталации, ремонт на спортни площадки, прилежащи дворни пространства и други.

"С изпълнението на проекта, който е за 1 285 000 лев, авъв всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Целта е да бъдат подобрени условията за провеждане на учебния процес, като се инвестира в цялостно обновяване на училищната инфраструктура", подчерта директорът Георгиева.

В рамките на проекта се предвижда в учебното заведение да бъде доставено модерно и съвременно оборудване, което коренно ще промени условията за обучение и практика в училището.

С реализирането на този проект, НПГ "Димитър Талев" ще се превърне в едно от най-модерните учебни заведения в региона, с условия за обучение и спорт.

НПГ "Димитър Талев" е създадена през 1965 година. Училищният комплекс е с площ 14 294 квадратни метра.

През изминалите 50 години са се полагали усилия за поддържането на сградния фонд в рамките на възможностите на училището.

В училищния корпус има 39 общообразователни и специализирани учебни кабинети, лаборатории и работилници, мултимедиен център, център по туризъм, учебно-тренировъчен център, актова зала, библиотека, физкултурен салон.

Голяма част от учебните кабинети и работилници не са ремонтирани основно от основаването на училището до този момент.

В 4 професионални направления се обучават 670 ученици от целия Гоцеделчевски регион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама