Искат имунитета на депутат от Благоевградски избирателен район

12:11, 20 юни 17 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снемането на имунитета на народния представител Димитър Гамишев е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен на 22.06.2016 г. от Окръжна прокуратура Благоевград обвинителен акт срещу него в съда.

Димитър Гамишев е предаден на съд за това, че на 27.11.2014 г. в с. Копривлен, Благоевградска област, ул. „Атанас Тешовски“, като правоспособен водач на МПС, при управление на собственото си моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел „Хюндай Санта Фе“, в населено място, със скорост от около 68 км/час в участъка на пътя на излизане от с. Копривлен в посока към с. Парил, е нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата.

В населено място е забранено да превишава стойността на скоростта от 50 км/час“, в следствие на което по непредпазливост е блъснал пресичащия пътното платно от ляво на дясно по посока на движението му пешеходец И. Г. Ж. от с. Копривлен, като причинил смъртта му, съобщават от прокуратурата.  

В осмото съдебно заседание, проведено на 15.05.2017 г. защитникът на подсъдимият Гамишев представил удостоверение, издадено от ЦИК, от което е видно, че Димитър Гамишев е избран за народен представител.

С определение от 15.05.2017 г. ОС - Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет.

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Димитър Гамишев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама