Боян Петров поставя началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

16:00, 25 фев 18 / Спорт 25 571 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алпинистът Боян Петров поставя началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Второто издание на успешния фестивал Outdoor & White Water Fest се очаква да посрещне над 1200 души. 

Фестивалът се провежда на 31 март и 1 април с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.

Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.

Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на локалния туризъм за развитието на региона.

 

Уютен палатков лагер ще подслони почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция в района пред една широка аудитория като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.

Фестивалът се провежда в Центъра за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет: на 120 км. от София по магистралата Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама