Подпалиха с "Молотов" автопарк на бизнесмен

10:55, 27 фев 18 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С коктейл „Молотов” запалиха автопарка на бизнесмена Георги Джавалеков, който живее в санданското село Ново Делчево, съобщават от Dir.bg.

Увредени са общо 7 МПС-та – 3 тежки машини, 1 мотокар и 3 леки автомобила, съобщи в. "Струма". Стойността на щетите е в процес на установяване. По предварителна информация става въпрос за имуществена вреда за над 100 000 лева.

Палежът е извършен малко след 22 ч. на 24-и срещу 25 февруари. Цялото Ново Делчево е шокирано от палежа на автопарка на техния съселянин. Кметът Валентин Апостолов не пожела да коментира случилото се.

Районът около паркинга и склада на Джавалеков е охраняван с видеонаблюдение. Разследващите разчитат извършителите на палежа да бъдат установени от иззетите видеозаписи от камерите.

В селото Георги Джавалеков е известен като един от най-големите търговци на техника за земеделското стопанство, дори отдава такава под наем. Има и товарни автомобили за превоз над 10 тона. Търговската си дейност той е започнал преди 10 години.

Джавалеков е собственик на оранжерии за ранно отглеждане на зеленчуци. Има двама сина, разделен е с първата си съпруга, живее на семейни начала с жена от Сандански. Освен с камери районът около паркинга е охраняван и от пазачи, а достъпът до него е ограничен.


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама