Наредиха проверка в "Топлофикация-Перник"

11:10, 07 мар 18 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова нареди проверка в "Топлофикация-Перник". Поводът са зачестилите авари и прекъсване на топлоснабдяването на гражданите на областния град. 

Екип на Министерство на енергетиката ще провери и поддържаните от топлофикационното дружество резерви от горива, както и техните условия за топлоснабдяване. Очаква се през деня заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов да отиде на място в "Топлофикация-Перник".

В същото време жителите на Перник излизат на протест срещу "терора" на "Топлофикация Перник". Според жителите на града през най-студените дни през настоящия зимен сезон потребителите на дружеството системно са оставали без отопление и топла вода. 

Протестът се организира в социалните мрежи и в 13 ч. ще се проведе пред сградата на Минната дирекция в Перник.

Проблемите с топлоподаването в Перник започнаха през 2017 г. В началото на настоящата 2018 г. възникна поредна авария с топлопреносната мрежа в града. На 19 февруари два пожара последователно избухнаха в пернишката ТЕЦ "Република", оставайки около 20 000 потребители без парно и топла вода в студовете.

В края на февруари Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна проверка в "Топлофикация-Перник" заради сигнали за системни проблеми.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама