АПИ: Мостът край град Кресна е безопасен

14:40, 13 апр 18 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на месеца предстои изкърпване на неравностите по моста край град Кресна, както и на участъка от път I-1 (E-79) между Благоевград и Сандански. Преминаването по съоръжението е безопасно и шофьорите трябва да пътуват спокойно, съобщиха от АПИ.

През зимните месеци със студена асфалтова смес постоянно се запълваха отворилите се дупки, които се образуват за кратко време от валежите, резките температурни амплитуди и интензивния тежкотоварен трафик, информираха още от там.

Съобщението е по повод сигналите от шофьори, че мостът е в лошо състояние. Съоръжението, строено преди около 70 години, е цялото в дупки и има реална опасност от катастрофи, алармираха шофьори.

Основите на моста са нестабилни защото през дупки в асфалтовата настилка се просмуква влага и руши бетона на съоръжението. От община Кресна настояват специалисти да проверят дали е безопасно.

От АПИ казаха още, че предстои да се ремонтира и „Кривия тунел" в Кресненското дефиле. Ремонтът предвижда изграждането на нова отводнителна система, хидроизлоция и нова светофарна уредба. Очаква се те да повишат безопасността на съоръжението. Проучванията и ремонтът на тунела ще отнемат повече от една година и ще струват над 3 200 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама