Предлагат поставяне на радар при с. Нови чифлик

09:40, 08 май 18 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложение да бъде сложена камера за видеонаблюдение за контрол на скоростта при село Нов чифлик на пътя Кюстендил-Дупница внесоха от общинската комисия по безопасност на движението в Кюстендил, предаде БНР. 

Участъкът е прав и с отлична видимост, на около близо километър на пътя I-6 по направлението Кюстендил-Дупница. Мястото обаче е доста натоварено през цялото денонощие. Там водачи нарушават ограничението от 50 километра в час и това създава предпоставки за ПТП и инциденти. 

До пътя има магазин за хранителни стоки, автобусна спирка, местни разполагат сергии за продажба на плодове и зеленчуци, занаятчии произвеждат и експонират на тротоара казани за варене на ракия и дървени стълби. 

Видеокамера ще дисциплинира движението, мотивират се от комисията по безопасност на движението. Не се знае какво ще разпоредят от Пътна полиция. 

В съседното село Багренци, на около 5 километра, има включена камера за денонощно видеонаблюдение. Ако се сложи такава и в Нов чифлик, това ще изнервя водачите. Пък и едно такова устройство е скъпо за закупуване, за монтиране и поддръжна на настройките - разходите са около 20 000 лева, коментарат експерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама