Болницата в Кюстендил съкрати и мести отделения, за да намали разходите

11:30, 08 май 18 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пулмо фтизиатричното / гръдно / отделение и микробиологичната лаборатория ще бъдат преместени в основната сграда на кюстендилската болница. В момента, те се намират в сграда над основната.

“Така ще бъдат спестени средства за режийни разходи. Дейността си прекратиха кожно и УНГ отделенията,  както и това по физиотерапия. Болницата ще разполага с диагностично- консултативен кабинет по уши, нос и гърло, както и с двама рехабилитатори. При нужда ще се канят за консултации и специалисти- кожни болести”, коментира изпълнителният директор на МБАЛ “Д- р Никола Василиев”, д- р Александър Величков.

Всички тези реформи се правят с цел намаляване на разходите на лечебното заведение.

Всички звена, които покриват спешността, функционират. Болницата е обезпечена и кадрово, но благодарение на работещи пенсионери- лекари и медицински сестри.

“Има тежък кадрови дефицит и на сестри, и на лекари в цялата държава, но на държавно ниво нищо не се прави поне от 10 години. Трябват решения от Министерство на здравеопазването и Министерството на образованието и науката. Млади лекари, които да идват в кюстендилската болница няма”, каза още д- р Величков.

Средната работна заплата в кюстендилската болница е 900 лева. Заетите щатове са 406, от началото на април, след извършените съкращения, съобщи Дарик.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама