Змии плъзнаха в Благоевград

12:05, 14 май 18 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нашествие на влечугите в Благоевград. Докато през изминалите години най-много змии можеха да се видят по-често на градския стадион и в парка "Бачиново", сега змии се разхождат спокойно по централни улици в областния град.

Д-р Владимир Пандев се качва в такси в центъра на града. Минути по-късно попада в абсурдна ситуация - от предното табло се подава малка змия.

 

Докторът запазил самообладание и дори прибрал в бутилка от минерална вода малкото влечуго.

"Всяко едно притеснение покачва адреналина, от там пулса се увеличава и циркулацията на кръв води до по-бързо разпространение на отровата в тялото, води до на нанасяне на по-големи щети отколкото отровата", заяви д-р Владимир Пандев пред БНТ.

От Регионалната инспекция по околна среда и водите в Благоевград казаха, че е нормално в този период от годината влечугите да се срещат дори и в градска среда и успокоиха ,че не са опасни за хората.

От Община Благоевград заявиха ,че вече са извършили пръскане на тревните площи срещу кърлежи и влечуги. Ако се наложи, имат готовност отново да третират с препарати не само парковете и градинките, но и улиците.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама