40 000 души пристигат за "Франкофоли" в Благоевград

08:50, 22 юни 18 / Култура 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 40 000 гости очаква Благоевград по време на четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград на 22 и 23 юни. Освен полицията е наета и частна охранителна фирма за сигурността на изпълнителите и на зрителите. Хотелската база е препълнена не само в областния център, но и в близките населени места, а според данните на общината всеки инвестиран лев във фестивала се връща седем пъти.

Талантливи музиканти, много стилове и 8 големи имена в концертната програма. С всяко издание "Франкофоли" печели все повече почитатели, а артисти и публика заедно създават настроението на фестивала.

"Осъзнахме, че тази публика някъде е чакала своето събитие и аз много се радвам, че ние успяхме да предложим събитие, което се уважава, посещава и хората си тръгват, заредени с позитивни мисли и настроение", коментира Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград, пред БНТ.

Соул Певицата Айо и една от музикалните икони на 90-те Ройшин Мърфи ще излязат на сцената петък вечер. Хитовата румънската поп певица Инна също ще гостува на "Франкофоли". 

В събота е първият концерт у нас на Венсан Винел. Музикантът с български корени и един от любимците на The Voice във Франция ще подкрепи и проект за равен достъп до култура на хора в неравностойно положение.

Сцената на открито в Благоевград е в парк "Македония", а входът - свободен. Въведена е специална организация на движението около парк „Македония“, където се провежда фестивалът, като са осигурени достатъчно площи за паркиране на автомобили, уверяват от общината.

Общината е изготвила специална информационна карта, в която са включени всички съпътстващи събития, туристически маршрути и интересни обекти в града и района.  Десетки клубове и ресторанти в областния център също стават част от франкофонското движение, като във фестивалните дни ще предлагат френски специалитети и напитки, и ще посрещат гостите си с френска музика.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама