Община Петрич придобива в собственост имота на бившето помощно училище

17:55, 12 юли 18 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решението беше взето днес, 12 юли, от Министерския съвет, информира Пресцентърът на Община Петрич. 

Общината ще влезе във владение на бившето помощно училище „Св.Св. Кирил и Методий”, а в бъдеще на това място ще бъде изграден Обединен център за социални услуги. Тогава ще бъде възможно Дневният център за лица с увреждания над 18 г. „Надежда” и Дневният център за деца с увреждания „Слънце” да бъдат преместени в сграда с повече място, която ще позволи да се обособят занимални, кабинети за рехабилитазиця, дворно пространство за отдих и дейности на открито. 

Още през месец декември 2017 г., екипът на кмета Димитър Бръчков, направи постъпки за придобиване имота на бившето помощно училище безвъзмездно в собственост на Общината. Сградата е неизползваема около две десетилетия, почти е разрушена и ограбена. Предвид факта, че не се стопанисва, в началото на тази година в сградата избухна и пожар, който нанесе допълнително щети. Общата площ на обекта е 7 372 кв.м. Намира се на входен булевард в град Петрич. 

Това е поредният имот, който Община Петрич придобива безвъзмездно.

„Направени са постъпки също за част от бившия стрелкови комплекс край Петрич, както и за имот на Министерство на правосъдието в центъра на града. Още при встъпването в длъжност, заявихме, че Общината ще придобива имоти, за да реализира свои проекти и да има собственост. Работим в тази посока”, припомни кметът Димитър Бръчков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама