Борисов и Заев отбелязват заедно годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

08:10, 02 авг 18 / Политика 25 642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Македония Зоран Заев ще отбележат за втори път съвместно 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Двамата премиери ще участват в церемонията по полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ в Благоевград.

Това ще е второто съвместно отбелязване на годишнината, след подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Македония преди година. ​Миналата година двамата поднесоха венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас” в Скопие.

Външният министър Екатерина Захариева отбеляза във Facebook: "Година след подписването на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между нашите две приятелски държави. Договорът, с който показахме, че можем сами да решаваме проблемите си, да израстваме и да вървим напред. И заедно поставихме едно ново начало за страните си и за Балканите. България и Република Македония заговориха един език - този на любовта, преди година. Радвам се, че показваме колко устойчиво е всичко това".

В церемонията ще вземат участие и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Македония Оливер Спасовски.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама