41-годишната Малеева се класира за финала на Държавното първенство по тенис за жени в зала

13:53, 09 мар 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителката на 10 титли от турнири на WTA и достигалата №4 в световната ранглиста Магдалена Малеева се класира за финала на Държавното първенство по тенис за жени в зала. Легендарната ни тенисистка направи сензационно завръщане на корта, след като прекрати кариерата си през 2005 година.

Тази сутрин, в зала "София", 41-годишната Малеева отстрани на полуфинала Виктория Очева след победа с 2:0 сета (6:3, 6:4).

Малеева започна с ранен пробив, който удържа до края. В заключителния, девети гейм, Очева поведе с 30:15 при свое подаване, но Малеева стигна до сетбол, който реализира с ретур уинър по правата.

Очева проби в откриващия гейм на втората част, а в следващия отрази две точки за рибрейк. Майката на три деца успя да върне пробива за 3:3, а след това да направи още един. При 5:3 Маги, която ще навърши 42 на 1 април, сервираше за място на финала. Тя изпусна два мачбола, но при третия затвори мача с прецизно драйв воле.

Финалът на Държавното първенство по тенис за жени в зала е утре от 9:30 часа. В него Малеева очаква Гергана Топалова, която победи със 7:5 6:4 защитаващата титлата си от 2016 г. и водачка в схемата Зиновия Ванева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама