Започват ударни ремонти в район „Тракия“, изграждат и паркинги

15:20, 09 мар 17 25 391 Шрифт:
Автор:

Иван Тотев и кметът на „Тракия“ Костадин Димитров обявиха началото на изпълнението на капиталовата програма в района. Улица „Светослав Тертер“, ще бъде изцяло обновена. В непосредствена близост се строи голям жилищен блок, където инвеститорите ще осигурят външен паркинг за 20 автомобила.

Тази година район Тракия разполага със 750 000 лева за ремонти за инфраструктура, което е 350 000 лева повече от миналата 2016-та. Част от тези средства – 130 000 лева ще бъдат за построяване на две детски площадки. Ще бъдат ремонтирани улиците „Българка“ и „Йоан Кукузел“, пред блокове 11 и 12. Заделени са и средства за изграждане на паркинг с 15-20 места в близост до улица „Цветан Лазаров“. „Ще довършим и асфалтирането й до булевард „Освобождение“. Улицата, която свързва район „Тракия“ с „Източен“ до Ботаническата градина също ще бъде ремонтирана, ще бъде подменено и осветлението. Ще павираме и пешеходната алея между микрорайоните А10 и А12“, каза Костадино Димитров.

Снимка: Topnovini.bg

„Една от задачите на районната администрация е да изготви проект за многоетажен паркинг в микрорайон А8 срещу блок 14 и ще може да обслужва близките жилищни блокове и комплекси. Подобни паркинги предвиждаме да направим в районите „Западен“ и „Централен“.Инвестиционните намерения в „Тракия“ растат, но те са в частни парцели, които са продадени преди повее от 10 години. В района спираме да продаваме имоти, с изключение на такива в индустриалната зона“, заяви кметът на града Иван Тотев.

Снимка: Topnovini.bg

Той допълни, че спират да се продават имоти в района, за да се оставят такива и за бъдещи инвестиционни намерения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама