Пенсионери протестираха пред сградата на президента- търсят подкрепата му

15:58, 09 мар 17 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пенсионери излязоха на протест пред президентството. Протестът ни е към президента, за да потърсим неговата подкрепа, каза Венелин Новаков национален координатор на Национална инициатива Солидарна България, предаде БГНЕС.

Пенсионерските организации търсят подкрепа за повишаване на минималната пенсия до жизнения минимум и преизчисляване на пенсиите на българските пенсионери.

Според данни на пенсионерските организации у нас, които организират протеста, у нас има около 2 150 000 пенсионери, като голяма част от тях живеят под критичния праг на бедност. У нас минималната пенсия за осигурителен стаж е 161 лв.

Никой от всички, които са се изредили да управляват за тези 27 години не е показал друго отношение към 2,2 млн. пенсионери. Димитър Кисимов, който е главен секретар на Българска асоциация на пенсионерите (БАП) подчерта и че те ще искат Закон за възрастните хора.

69-годишният Красимир Симеонов се представя като бедно-работещ пенсионер. Той не крие, че 159,35 лв. е около 80 евро и носеше саморъчно написан надпис с размера. Мъжът заяви, че парите за пенсията не стигат за нищо.

Юлия като всяка дама крие годините си в началото, но после казва, че е на 72 г. Работила е по посолствата и пенсията й няма и 300 лв. На въпроса какво може да направи държавата, отговаря с въпрос: досега държавата какво направи? Всички обещават, каза жената и добави, че сега увеличението е било 4 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама