Отборът на Сливен се класира за финалите на Отборните срещи по борба за кадети

11:51, 11 мар 17 / Спорт 25 676 Шрифт:
Автор:

АСК Сливен зае второто място в отборните срещи при кадетите в свободната борба, които се проведоха в града под  Сините камъни. Тимът на домакините завърши надпреварата с три  победи и 2 загуби.

Общо шест отбора с най-добрите състезатели от страната участваха в турнира.

Победители са борците на "Димитровград", които завършиха с максималните 5 победи. Трето и четвърто място заеха кадетите на Бургас и Горна Оряховица.

Това са и първите 4 отбора, които  продължават за финалите, а мястото на срещите ще бъде определено допълнително.

 

От надпреварата отпаднаха Велико Търново с победа и 4 загуби, както и Русе - без победа и 5 поражения.

На срещите присъстваха Валентин Райчев - координатор на проявата, главния секретар на федерацията Рахмат Сукра, председателят на сливенския клуб Димитър Божериков и др.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев откри състезанието. 
„За мен е чест Сливен да бъде домакин на срещи между най-добрите кадети в борба свободен стил в България. Нашият град е със сериозни традиции в този спорт и аз неведнъж съм имал възможността да изразя своята подкрепа. Целта ни е да развиваме всички видове, да се стремим да осигуряваме по-добри условия и да се радваме на постиженията нашите състезатели.  Благодаря на всички, които дават своя сериозен принос за подготовката на шампиони, които прославят Сливен в страната и по света. Надявам се сред вас да са бъдещите олимпийски шампиони на България", каза в приветствието си Радев.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба, Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама