Европа приветства победата над популизма в Холандия

02:59, 16 мар 17 / Свят 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите от изборите в Холандия, макар и предварителни, успокоиха Европа. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.  „Поздравления за холандците, че спряха надигането на крайната десница“, написа в „Туитър“ френският външен министър Жан-Марк Еро.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави холандците за "вота им против екстремистите". "Глас за Европа, глас против екстремистите", написа в "Туитър" говорителят на Юнкер Маргаритис Шинас. Канцлерът Меркел поздрави по телефона Марк Рюте, писа в „Туитър“ говорителят Стефан Зайберт. „Радвам се да продължим едно добро сътрудничество като приятели, съседи, европейци“, цитира в съобщението си той германския канцлер. „След Брекзит и след изборите в САЩ, Холандия каза стоп на погрешния популизъм“, заяви Рюте в препълнена с негови поддръжници зала в Хага.

Партията на свободата на Герт Вилдерс не е революционна сила във варианта Тръмп“, коментира политологът Гертен Валинг в университета в Лайден. „И макар, че резултатът на Вилдерс не е минимален, хората като цяло останаха на страната на разумните политически мъже“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама