Фестивал за кратки филми, заснети с мобилни устройства организира отново НЧ "Добри Войников-1856"

07:15, 16 мар 17 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година стартира фестивалът за кратки филми "Кино в длан", чиято цел e популяризацията на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии.
„Фестивалът е акумулатор за идеи и в същото време инкубатор за нови кинематографисти“, каза кинокритикът Александър Донев – председател на журито на фестивала, в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ. 
"Кино в длан" е първият фестивал за филми, заснети с мобилни телефони, организиран в нашата страна. Той е обърнат към младите, независими филмови творци, готови да експериментират с модерните технологии.

Първото издание на фестивала беше проведено в навечерието на 160-та годишнина от основаването на Народно читалище „Добри Войников–1856“ – Шумен и на 90-та годишнина от началото на организираното кинолюбителско движение в града. 

Второто издание ще се проведе на вече традиционното си място – НЧ „Добри Войников-1856” и ще се осъществи с любезната подкрепа на община Шумен, както и на частни фирми, спонсори на фестивала.
Правилата за участие в конкурса, както и атрактивните награди за номинираните филми,  могат да се видят на официалната страница на „Кино в длан“ , като припомняме, че крайният срок за регистрация е 31 март 2017 година.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама