74% от фирмите в Старозагорско подават декларации по Интернет

10:59, 16 мар 17 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За последна година, фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Отстъпката се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март. От 2018г. корпоративните декларации ще се подават само по интернет.

74% от подадените корпоративни декларации от фирми регистрирани на територията на област Стара Загора са изпратени по Интернет, съобщиха от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите.

До момента са подадени над 7600 годишни декларации за облагане с корпоративен данък. Срокът изтича на 31 март 2017 г. Това е и времето, в което трябва да се плати дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

От тази година е позволено подаване на коригираща декларация, след законоустановения срок. При откриване на счетоводна грешка, след срока за подаване на годишната данъчна декларация (31 март 2017 г.), подателят има право еднократно в срок до 30 септември на текущата година, да направи промени свързани с декларирания данъчен финансов резултат и дължимия корпоративен данък за предходната година, чрез подаване на нова декларация.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти са с пощенски запис или чрез интернет.

Годишна декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2016 година.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама