Събраха близо 15 хил. лева за ремонта на паметника на Шести артилерийски полк

11:12, 16 мар 17 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За ремонта на паметника на Шести артилерийски полк са събрани близо 15 хиляди лева. Две хиляди от тях са под формата на строителни материали. Това съобщи зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, председател на Инициативния комитет /ИК/ за  възстановяването на паметника.
 

 „Общината има становище на експерти, които потърсихме, за преместването на паметника на по-достъпно място. Изготвили сме визуален проект. Предстои да го представим и тогава може да се коментира дали това е подходящото място за него. Работим в тази посока и правим всички стъпки, които са необходими. Това е дълъг период на възстановяване", каза Чиликова. Тя коментира позицията на областната комисия по опазване на военните паметници и нейното становище, че паметникът не трябва да се  мести от бившия зенитен полк.
 

Кметът Стефан Радев изтъкна, че военният паметник е бил изграден на плаца с идеята да възпитава намиращите се там войници в патриотизъм, да им разказва славната история на армията. „При условие, че сега там няма казарми, много по-добре е той да се социализира в място, където има повече поток от хора. Другото е да робуваме – понеже някога е било там, винаги да си стои там. Средата се променя. Ние не бързаме, предлагаме варианти, търсим различни мнения. Може да има по-правилно становище от нашето", посочи Стефан Радев.
 

„Надявам се да се увенчава с успех това начинание. По-добре е да направим нещо по-трайно и естетически издържано. Да възстановим същия паметник, но не от бетон, а от друг материал", каза още Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама