30 компании ще участват в русенското издание на форума "Национални дни на кариерата"

13:59, 16 мар 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 22 март 2017 г., от 10 ч., в Канев център на Русенския университет ще започне дванадесетото по ред русенско издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера в страната - „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017. Това стана ясно на пресконференция с участието на проф. Пламен Даскалов, зам.-ректор на Русенския университет, проф. Иван Евстатиев, ръководител на Центъра за кариерно развитие в университета и Светлозар Петров, управител на JobTiger, които представиха програмата и планираните новости в тазгодишното издание на форума. Информация за срещата съобщават от учебното заведение. 

За 16-та поредна година (в Русе за 12-та) форумът ще даде възможност на студентите и младите специалисти да поставят основите на своето кариерно развитие и да се срещнат с потенциални работодатели. 30 български и международни компании ще представят в Русе своите стажантски програми и свободни работни места. 

Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България в последните 16 години, като заслугата за успеха му има фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация.

Сред задачите на ежегодния кариерен хорум е да помогне на младите хора да изградят успешна кариера, да помоген на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и, не на последно място, да се намали младежката безработица. ЗА целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.).

По традиция, форумът „Национални дни на кариерата“ е придружен от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Всички важни подробности за събитието могат да бъдат намерени в сайта national.careerdays.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама