Над 9 млн.лв. е вложила Столична община в спортна инфраструктура

15:12, 16 мар 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-кметът на София Тодор Чобанов откри днес нова гимнастическа площадка на открито в столичния район "Изгрев", заедно с кмета на района Цветомир Жеков и легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, съобщиха от Столична община.

На новото гимнастическо съоръжение днес се състоя и турнир за ученици от няколко училища в район „Изгрев“ като част от поредица състезания, организирани от Столична община и от клуба по гимнастика "Стрийт уъркаут България" с председател Йордан Йовчев. Съоръжението е 33-та площадка от този вид за безплатен спорт на открито от типа на стрийт фитнеса, на която младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време, допълни още Тодор Чобанов.

До края на тази година предстои да бъдат открити още най-малко 12 спортни площадки на открито и да бъдат поставени около 20 тенис маси в паркове и градини в столицата. 

От 2007 г. Столичната община е инвестирала около 9 млн.лв. в развитието на спортна инфраструктура на територията на цялата община, като съоръженията са разположени предимно в училища, детски градини и обществени пространства. 

Всяка година Столичната община изпраща запитвания до районните администрации да предложат места, на които да бъдат направени спортни площадки на открито, като изискванията са да се намират в общински паркове и градини, наоколо да има големи училища, да са в охранявана зона и да има лесен достъп до тях, съобщи още столичният зам.-кмет. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама