Обвиниха пловдивчанин за фалшива гръцка шофьорска книжка

15:34, 16 мар 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Радослав И., на 27 г., за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той е обвинен и за това, че е управлявал моторно превозно средство без свидетелство за управление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

Обвиняемият е неправоспособен водач на моторно превозно средство. На 16 юли 2016 г., в гр. Пловдив, той шофирал лек автомобил, марка „Сеат Ибиза“. Движел се по ул. „Батак“, когато бил спрян за проверка от двама полицейски служители от Шесто РУ на МВР-Пловдив. Мъжът носел в себе си неистински официален документ – гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено на негово име от неустановено лице. Служителите на МВР извършили проверка и установили, че той нямал издадена шофьорска книжка у нас. Обвиняемият представил пред полицаите гръцкото свидетелство за управление, въпреки че знаел, че е неистинско.

По делото е била назначена съдебно-техническа експертиза, според която представената гръцка шофьорска книжка се различавала от истинските по няколко признака, като един от тях е липса на оптически вариращ елемент под снимката на лицевата страна. В хода на разследването е установено, че обвиняемият бил наказван по административен ред за управление на автомобил без съответното свидетелство, като наказателното постановление за същото е влязло в сила през май 2016 г.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама