Министерство на здравеопазването и Асоциацията на фармацевтичните производители ще си сътрудничат

15:54, 16 мар 17 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на здравеопазването Илко Семерджиев, председателят на Управителния съвет на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) Зоя Паунова и директорът на ARPharM Деян Денев положиха подписите си под меморандум за сътрудничество и партньорство, съобщиха от МЗ, предаде БГНЕС.

МЗ и Асоциацията на фармацевтичните производители ще си сътрудничат за осигуряване на достъп до висококачествени и ефективни лекарствени продукти за българските граждани. Документът предвижда осъществяването на контрол и съвместни проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата, Националната здравноосигурителна каса, Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“. Ще бъдат проверявани лицата, извършващи търговия с лекарствени продукти в страната и през границите ѝ. Ще се следи за притежаването на разрешения за търговия с лекарствени продукти, за спазването на добрата дистрибуторска практика и на правилата за отпускане и продажба на медикаменти.

Споразумението предвижда да бъдат взети мерки за по-добро взаимодействие между притежателите на разрешения за употреба на лекарствени продукти и дистрибуторите. Ще се действа съвместно за преодоляването на лекарствени дефицити, а опасността от недостиг на определен лекарствен продукт в резултат на износ ще бъде елиминирана чрез разработването на законодателни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама