Реджеб Ердоган отсече: Забравете за мигрантското споразумение

16:06, 16 мар 17 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди Европа да забрави, че страната му ще продължи да изпълнява ангажиментите си по споразумението за реадмисията на бежанците, предаде БГНЕС.

На митинг в Сакария /вилает в северозападната част на Черно море/ за предстоящия референдум Ердоган обяви, че никой в Европа не трябва да разчита на Анкара да спазва сделката за мигрантите и аргументира това с кризата с Холандия.

„Хей, Холандия, хората ти провеждат предизборна пропаганда в Англия! Те /европейците/ обещаха да премахнат визите, но и стъпка не е направена за това, а сега повтарят реадмисия, та реадмисия. Каква реадмисия? Забравете това! Не пускате моя министър в Холандия, не позволявате полет на външния ми министър, не им давате достъп до генералното консулство, което е моя територия. И сега очаквате от нас да изпълняваме споразумението? Няма такова нещо!“, отсече турският държавен глава.

 „Хей, Рюте, партията ти може да е първа по резултати на изборите, обаче трябва да знаеш, че изгуби Турция като приятел. Ефенди, след изборите си щял да вечеряш с нашия премиер, а пък ние такъв премиер нямаме, забрави за този шанс. Ти изгуби. Германия ни яде попарата, с нея тепърва ще се разберем. Там съм предал 4 500 преписки и досиета на терористи от ПКК, но съдебната власт не направи нищо, а един месец укриваха в немска резиденция агент-терорист, когото канцлерката /Ангела Меркел/ сега иска да й върна. Отговорът ми е – колкото вашата прокуратура е безпристрастна, толкова е и нашата, какво от това, че бил германски гражданин. Не ме интересува кой какъв гражданин е, щом в Турция работи с терористите и като таен агент, ще си плати за това“, заяви Ердоган пред хилядите участници в митинга. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама