Пет дни наситени със събития ще отбележат Световния ден на социалния работник в Разград

16:10, 16 мар 17 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 март се отбелязва Световният ден на социалния работник – денят, в който се отправя признателност към хората, които работят с най-уязвимите членове на обществото, за да получават те грижа и подкрепа. Община Разград е подготвила богата програма по повод Световния ден, съобщиха от общинската администрация.

От 20 до 24 март община Разград обявява седмица на отворените врати, в която всеки, който желае може да посети заведенията за социални услуги и да се запознае с материалната база и предоставените социални услуги в тях.

В понеделник, 20 март от 09.00 ч. до 17.00 ч. в Клуба на общинската структура на Съюза на инвалидите ще се проведе информационна кампания за хора с увреждания, относно права и възможности за подкрепа, промени на нормативна уредба в социалната сфера. Същия ден от 10.00 часа във фоайето на Дома за стари хора ще има съвместно мероприятие между социалната институция, Дневния център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“.

На 21 март от 10.00 часа във фоайето на Общинския културен център ще бъде открита изложба-базар на сувенири, предмети и кулинарни изкушения, изработени от потребители на социални услуги. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителна кауза. От 11.00 часа в конферентната зала на х-л „Лес“ започва форум „Партньорство при осъществяване на работата на социалните услуги – ДСП - РДСП- насочване на потребители, координация и сътрудничество с участието на Георги Георгиев – Председател на Национален алианс за социална отговорност(НАСО), кмета на община Разград и административното ръководство на общината, ръководители на социални институции и организации.

Отново в същия ден „В час на класа“ основни училища на територията на община Разград ще бъдат посетени от служители на „Център за обществена подкрепа“, предоставен за управление отсдружение „ЖАНЕТА“ -. Разград.

На 21 март от 18.00 ч. в Общинския културен център ще се състои концерт-спектакъл, посветен на Деня на социалната работа. Проявата ще бъде с участието на потребители на социални услуги.

На следващия ден, 22 март отново следват няколко мероприятия за популяризиране на социалната работа и професията - социален работник. От 9.30 часа потребители от Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания в с. Просторно ще посетят  КАТ – Областна дирекция  на МВР – Разград, час по-късно те ще се запознаят на място с дейността на служителите на НЗОК, а от 13.00 часа потребителите на Комплекса ще посетят Териториалното поделение на Националния осигурителен институт – Разград. От 14.00 часа в съвместно мероприятие между Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания и Домашен социален патронаж гр. Разград ще се проведе засаждане на пролетни цветя.

На 23 март от 10.00 часа в административната сграда на областната администрация в Разград ще се проведе форум „Възможности за сътрудничество между РУ „Ангел Кънчев“ и доставчици на социални услуги в община Разград“. Инициативата е на община Разград с участието на РУ „Ангел Кънчев“ и  ръководители на социални институции и организации.

Последното събитие, посветено на Световния ден на социалния работник е на 24 март, когато от 10.00 часа специалисти „Социални дейности“ от социални институции ще посетят ДГ „Зорница“ в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама