23 секции ще работят днес в община Велики Преслав

06:40, 26 мар 17 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В община Велики Преслав се очаква да гласуват днес  12 785 избиратели, от които 7649 живеят в града. Повече от 5100 са жителите на селата и за тях са предвидени 11 секции, от всичките 23.

Най-много са гласоподавателите по списък в 6-та градска секция, която се намира в техническа гимназия „Симеон Велики”. Там броят на хората, които се очаква да пуснат бюлетина е 998 души. Втората по големина секция ще отвори в село Златар. Потенциалните избиратели там са 976.

Най-малката секция е подвижната и за да упражнят правото си на глас в урната на колела, са подадени 27 заявления от хора с увреждания.

Днес отваря врати и секция в общинската болница. В  здравното заведение ще гласуват 36 пациенти, настанени в стационара.

Най-малкото село на територията на община Велики Преслав е Суха река и избирателите в него са само 80 човека. Ако хората там се мобилизират, могат да упражнят правото си на вот само за два часа.

През днешния ден заетите в секционните комисии и ангажираните с административна работа, в общинския център и в кметствата, са повече от 220 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама