Ножове открити в колата, врязала се в пешеходци в Лондон

06:14, 26 мар 17 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейските служители са намерени два ножа в автомобила, който в събота вечер се вряза в няколко пешеходци в района на квартал Айлингтън, Северен Лондон, предаде БГНЕС.

Както съобщават от в Скотланд Ярд, правоприлагащите органи все още не са склонни да приемат инцидента за опит за терористична атак. Разследването продължава.

Инцидентът стана около 22:55 часа в събота. Пострадаха четирима души. Трима от тях са настанени в болница, животът им не е в опасност.

Броят на задържаните нарасна на двама. Те са заподозрени в притежаване на хладно оръжие. По-рано бе съобщено, че водачът и пътниците не са изчакали пристигането на полицията и са избягали от местопроизшествието.

Ситуацията в Лондон остава тревожна, след като на 22 март автомобил, управляван от 52-годишния терорист Халид Масуд, прегази минувачи и трима полицаи на моста Уестминстър. След това той блъсна колата в оградата на парламента и опита, с нож в ръце, да влезе в сградата Масуд бе прострелян от цивилни полицаи. От ръцете на терориста загинаха четирима души, а около 50 бяха ранени.

По-рано в събота от Скотланд Ярд заявиха, че не очакват нови атаки след нападението на 22 март, тъй като от полицията уверяват, че Масуд е действал сам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама