Без машинно гласуване в нито една секция в Пловдив и областта

08:54, 26 мар 17 25 358 Шрифт:
Автор:

С решения на 16-та и 17-та районни избирателни комисии са определени общо 1032 секционни избирателни комисии в 451 изборни места. В нито една от секциите няма да се гласува машинно. 535 ще бъдат избирателните секции на територията на областта.  В Пловдив град ще има общо 478 секции, като от тях 14 ще са в болничните, социалните заведения и ареста. Ще има и пет мобилни секционни избирателни комисии - във всеки район на града, без "Източен", където не е постъпила нито една молба до 20 март.

Гласуването започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.  Важно е да се знае, че при гласуването е задължително в бюлетината да се пише само със син химикал. Друг цвят химикал прави вота недействителен.

Жалбите, които са постъпили до този момент и в двете РИК са свързани с неправилно разлепени плакати, или поставянето на агитационни билбордове с непозволени символи на тях. „В Асеноврад беше премахнат билборд заради нарушение на закота. Проверихме и подаден сигнал за извършена агитация на език, различен от български, но той се оказал недействителен“, каза председателят на 17-та РИК Илиян Иванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама