Спокойно започна изборният ден във Варна

08:58, 26 мар 17 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В спокойна обстановка започна изборният ден в Трети многомандатен избирател район, съобщиха от областната дирекция на МВР във Варна. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Към 7,30 ч. секционните помещения и намиращите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 669 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ издават и в днешния ден удостоверения на граждани с откраднати, изгубили или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

В областната дирекция на МВР работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес.Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, на телефон 112 или на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Жалби могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected].

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени хора и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама