В края на април 2017 г. започва изграждането на 4 нови метростанции в София

11:20, 26 мар 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектът за изграждане на третия метродиаметър на софийското метро напредва с предвидените темпове и се движи според бизнес плана и в съответствие с подписаните с фирмите-изпълнителки договори, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

С усвоените от Столична община предоставени европейски средства по оперативна програма „Транспорт“ през последните години са изградени над 21 км метро линии  в София – изграден е изцяло втория метродиаметър и е осъществено разширението на първия метродиаметър, при който е осигурена връзка с летище София и с Централна жп гара в столицата.

В момента спечелилите обществените поръчки за изграждане на третия метродиаметър фирми, които имат сключени договори със Столична община за това строителство, работят интензивно по строежа на третия метролъч, проектът за която бе първия одобрен по новата оперативна програма на ЕС „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Към днешна дата са в процес на изграждане 8 метростанции от третия метродиаметър, като до края на април т.г. ще започне строежа и на още 4 метростанции, които се намират в отсечката от кв.„Овча купел“ до кв.“Горна баня“, като за тяхното изграждане има и избран изпълнител.

От Столична община очакват съвсем скоро Министерски съвет да вземе конкретно решение, за да бъде подписан договора с управляващия орган по европейската оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“

В същото време продължава строежа и на тунела от третия лъч на метрото от Малък градски театър до ул.“Житница“ в кв.“Красно село“.Според проекта за изграждане на третия метродиаметър от софийското метро първите 12 км от третия метролъч ще бъдат пуснати в експлоатация през август 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама